Filosofi- fredag svar

Mitt svar på filosofi- fredags spørsmålet ; er det viktigst å VÆRE lykkelig (uten at noen nødvendigvis ser det) eller at andre SER at du er lykkelig (uten at du nødvendigvis er det)?

Dette kan såklart virke på mange som et retorisk spørsmål. Og på mange måter er det jo det, de fleste vil vel tenke at selvfølgelig er det mye viktigere å faktisk VÆRE lykkelig. Men hvis du er helt ærlig med deg selv og tenker over det; i disse sosiale medie- tider, hvor mange av oss er ikke like opptatt av å dokumentere opplevelser med bilder slik at vi kan legge dem ut på Facebook, som å VÆRE tilstede i øyeblikket?

Så er bildet viktigere enn minnet om opplevelsen? Er det så viktig å ha noe fysisk fra dette øyeblikket, den stunden? Eller er ikke opplevelsen minst like viktig?Kan du ikke faktisk gå glipp av selve opplevelsen rundt deg ved å være for opptatt av å stille inn kameraet riktig?

Nå er ikke jeg den som legger ut aller mest av private bilder på Facebook, så kanskje er det litt lettere for meg å svare at å VÆRE lykkelig er mye viktigere enn å SE lykkelig ut. Jeg syns det er så viktig å være tilstede i nuet. Og elsker å være på hytta eller på et privat og rolig sted sammen med veldig få andre personer. Og ingenting som helst trenger å dokumenteres. Det som teller er å være. Å leve. Å tenke. Å kjenne. Ikke å vise frem noe som helst.


Nyt naturen og øyeblikket. 

Ro og harmoni er stikkord som jeg syns blir litt borte hvis man hele tiden skal stresse og jage med å få tatt bilder av alt hele tiden. *Se nå koser vi oss på fjellet* *Litt rødt i glasset og god mat i magen*. Er det ikke viktigere å faktisk NYTE dette glasset med rødvin og smake på denne gode maten? Tar det ikke bort noe av roen ved å måtte prestere også når man er i en rolig og stressfri setting som en hyttetur eller en rolig sydenferie? 

Er dette prestasjonsjaget kanskje noe som kan hindre oss i å være lykkelige? Er jaget etter å fremstå vellykket og lykkelig noe som (ironisk nok) faktisk kan hindre oss i å nettopp være lykkelige?

Nå er jeg ikke imot å ta bilder generelt- misforstå meg rett, det er såklart kjempestor forskjell på å ta et bilde av en koselig opplevelse for å ha til senere/sette i album, og å sitte og kludre med lyssetting og innstillinger på kameraet, stille opp rekvisitter og style seg opp i spesielle klær for anledningen, osv. Å ta bilder er en ting, men å ta bilder for å VISE frem (og kanskje til og med vise frem noe som ikke eeegentlig er sannheten) er noe helt annet.

Er bare litt opptatt av at vi alle skal leve livet vårt og virkelig være lykkelige, fremfor å leve hele livet sitt på utstilling. Hvem gjøre det lykkelig?

Uansett hva ditt ståsted er i denne saken, vil jeg oppmuntre deg litt til å innimellom legge vekk mobilen og kameraet og bare nyte nuet, nyte godt selskap (enten ditt eget selskap hvis du er alene, eller de du er sammen med), nyte den gode maten og godt drikke, nyte lydene fra naturen, stillheten, kjenne etter hvordan det er å ta livet med ro, og bare nyte. Å bare leve. Å bare være lykkelig:)

Ønsker dere en riktig god Kristi Himmelfart! :)

#filosofiskfredag #lykkelig #tilfreds #ro #harmoni #KristiHimmelfart #sydenferie #hyttetur #stressogjag #vellykket

 

2 kommentarer

Inger Moland

14.05.2015 kl.17:06

Hei Lene :) Synes dette var så bra at jeg må sende deg noen ord. Føler at det er så mye stress med bilder, fine ord og alt mulig som skal legges ut på facebook og andre medier. Godt og sunt å tenke på dette og finta at du tar det opp kjære deg :)

lykkemisjonen

15.05.2015 kl.22:23

Inger Moland: takk, fine du, så koselig at du likte det. Syns det er så viktig at vi mennesker tenker litt over dette. Folk er ofte så opptatt av å fremstille ting som perfekt, mens de kanskje egentlig stresser "bak kamera" for å få ting til å se bra ut. Vi må nok bli flinkere til å LEVE litt mer i nuet, ikke være så opptatt av fasaden. Riktig god helg og god 17.mai!:):)

Skriv en ny kommentar

lykkemisjonen

lykkemisjonen

39, Oslo

Tusen takk til alle som svinger innom bloggen min! Jeg er ei jente som har mye på hjertet, og som ønsker å dele livets små gleder med alle som vil høre. Jeg har lidenskap for skriving og litteratur, kreativitet i alle dens former, mote, skjønnhet, sunt kosthold og naturlige kroppsprodukter. Jeg er spesielt glad i våren, vannmelon, elefanter, tivoli og sjokolade, og har en forkjærlighet for romantiske filmer, 50/60-tallsmusikk, blomstrete kjoler, den engelske landsbygda, svensk iskrem og glade mennesker. Jeg har en svakhet for alt rosa og glitrende, neglelakker, grand prix, notisbøker og skjerf. Og elsker mine tre vakre stjerner; datteren min, ektemannen min og min lille chihuahuajente <3 Jeg liker å smile og le, og tror at en god latter virkelig forlenger livet og at glede er smittsomt:) Men først og fremst og viktigst av alt, tror jeg på Gud og Hans uforbeholdne kjærlighet til oss mennesker:)

Kategorier

Arkiv

hits